Steeds meer mensen maken dagelijks gebruik van social media en voor jongeren is dit dagelijkse gebruik niet meer weg te denken. Uit recente cijfers blijkt dat vrijwel alle jongeren gebruik maken van social media. Dit gebruik is niet bij alle leeftijdsgroepen zo hoog en dat komt waarschijnlijk omdat wat oudere mensen niet zijn opgegroeid in het digitale tijdperk van nu. Dit digitale tijdperk is binnen een rap tempo ontstaan en er veranderd vrijwel dagelijks iets in de werking van social media. Mede hierdoor is het logisch dat niet iedereen zomaar alle social media kan gebruiken. Het is allemaal te onoverzichtelijk en volwassenen houden veel meer rekening met de mogelijke gevaren.

Privacy en veiligheid

In het nieuws komen steeds meer berichten over de gevaren voor privacy, persoonsgegevens die gestolen of doorverkocht worden en mensen die meekijken of luisteren. Door deze berichten wordt het steeds onaantrekkelijker om gebruik te gaan maken van social media. Dit begrijpen wij als geen ander en was voor ons ook de reden om voorlichtingen te gaan geven over de mogelijke gevaren van social media. Dit doen wij sinds enkele jaren voor kinderen en jongeren in de leeftijd van negen tot vijftien jaar.

Voor veel van deze gevaren zijn er tegelijkertijd ook oplossingen, omdat je jezelf als gebruiker kan beschermen en daarmee je privacy kan waarborgen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig en verantwoord gebruik kan maken van social media. Dit willen we ook inzichtelijk maken voor mensen die op dit moment geen social media gebruiken. Wat zijn mogelijke gevaren? Hoe kan je met deze gevaren omgaan? Wat zijn apps zoals Facebook, Instagram en Snapchat? En waar is dit alles eigenlijk goed voor?

Bijeenkomst

In 2019 plannen wij weer een nieuwe bijeenkomst in. Tijdens deze avond vertellen wij u wat social media zijn en wat je hier mee zou kunnen. We vertellen u ook wat mogelijke gevaren zijn, met name rondom privacy. Uiteraard vertellen wij ook hoe u met deze gevaren om kan gaan. Hiermee willen we u een completer beeld geven van de mogelijkheden en onmogelijkheden van social media. Als u na deze avond toch besluit om social media te gaan proberen, dan kunt u zich inschrijven voor één van onze workshops. Tijdens deze workshops gaan we samen met u aan de slag om de social media te installeren en uit te leggen.

Deze avond is geschikt voor mensen die geen social media gebruiken, maar wel meer over social media zouden willen weten. Voor met name volwassenen in de leeftijd vanaf 60 jaar is deze bijeenkomst zeer geschikt. De bijeenkomst duurt circa 2,5 uur inclusief een pauze met koffie, thee en wat lekkers. De kosten voor deelname bedragen € 7,50. Heeft u interesse in deze bijeenkomst en wilt u op de hoogte gehouden worden van de datum en het tijdstip? Neem dan contact met ons op.


Wilt u meer informatie, of deze avond bijwonen? Neem dan contact met ons op.